Alt om Relief Sweater

Hvad får man hvis man blander farveleg og oversize pasform? Nårh ja, tilsæt også lidt garn og nogle strikkepinde, og du ender med en Relief Sweater!

Relief Sweater er den perfekte boxy sweater med raglanudtagninger på bærestykket og et farveskiftende mønster i bunden af både ærmer og kroppen, som giver fedt twist til en klassisk raglan sweater.

Strikkefastheden på garnet giver mulighed for, at man kan sammensætte flotte farver, som giver et unikt farvespil til lige netop din version af Relief. 

Et ekstra fedt feature ved Relief er den tofarvede aflukningskant som afrunder sweateren helt perfekt.

Sweateren strikkes oppefra og startes fra halskanten som strikkes ned, inden bærestykket begynder. Der strikkes vendepinde i starten af bærestykket, for at give sweateren en god pasform i nakken. Samtidig strikkes raglanudtagninger på bærstykket som strikkes i Farve A. 

Efter arbejdet er blevet delt til krop og ærmestykker, strikkes et kort stykke med bundfarven, inden det tofarvede mønsterstykke begyndes.

I mønsterstykket vælges en eller flere farver, som farve b og der strikkes skiftevis én maske med farve A og én maske med farve b rundt på omgangen. Mønsteret forskydes på hver omgang, så farverne skiftevis lægger sig over hinanden.

Forvirret? Bare rolig, det er lige til at gå til, for opskriften fortæller dig alt du skal vide.

Materialer

Garn

Relief Sweater er udviklet i en af vores favorit kombinationer af merinogarn og silkmohair. Bundfarven (farve A) er den tykke Double sunday fra Sandnes Garn sammen med en tråd Brushed lace fra Mohair by Canard. For at lave farvespil i mønstertråden, strikkes farve b med to tråde af den tynde sunday og én tråd brushed lace, så man kan blande flere forskellige farver.

Farverne gør Relief Sweater til et oplagt resteprojekt, hvor du kan bruge en masse af dine garnrester til mønstersekvensen.

Ligesom med mange andre opskrifter, kan man selvfølgelig blande andre garnkvaliteter og få et lækkert resultat. Bare strikkefastheden overholdes er der mange lækre garnmuligheder.

Vi har selv på listen at strikke Relief Sweater, hvor merinogarnet skiftes ud med uldgarnet Peer Gynt fra Sandnes Garn, som også både findes i tynd og tyk version. Peruvian Highland Wool og Arwetta sammen med følgetråden Tilia fra Filcolana er også højt på listen over ideér til at strikke Relief Sweater.

Hvis man ligesom os, også er helt forelskede i de flotte garner fra Isager Garn, kan man også lave en lækker Relief Sweater i kvaliteterne Jensen og Highland Wool sammen med Silk Mohair - alle fra Isager Garn.

Okay, det vi prøver at sige, er egentlig bare, at der ER virkelig mange gode garntyper og ikke mindst farver, som kan bruges til Relief Sweater.  

Strikkepinde og grej

For at strikke en Relief Sweater skal du også bruge lidt forskellige strikkepinde. De vejledende pinde angivet i opskriften er størrelse 4,5 mm til kanterne og 5 mm til kroppen. Men hver dog opmærksom på, at det kan være en god idé at gå en halv pind op, når der strikkes mønsterstykke fordi man ofte strikker strammere med flere farver, og at mønsterstykket bliver tykkere, fordi der hele tiden er en farve ekstra.

Men lav den famøse strikkeprøve, for at se hvilken pind du skal bruge for at ramme strikkefastheden på 17 m og 24 p = 10 cm x 10 cm

Strik er en udstyrssport, så maskemarkører og hvad du ellers har af gode strikkegadgets er selvfølgelig også gode at have i nærheden når du strikker Relief Sweater.

èn, to, tre - strik!

Det var alt hvad vi havde tænkt om Relief Sweater. Vi glæder os til at se en masse flotte farverige Relief Sweatre ude omkring - tag os gerne på instagram så, vi kan blive inspireret af din version!

#reliefsweater